Informatika- Lego Robot, Drón

Oktató: Benkő Zoltán
Helyszín: Informatika terem

TELLO EDU DRÓN

A játék elengedhetetlen része a tanulásnak szóval a Tello-t úgy alkották meg ,hogy Scratchel programozható legyen. 
Ezáltal szórakozva tanulhattok meg programozni és haladó szinten akár saját alkalmazásokat is írhattok a 
Tello-ra a Tello SDK segítségével.

LEGO MINDSTORMS®

Hagyd, hogy építőd szabadjára engedje a LEGO® MINDSTORMS® EV3 kreatív energiáit!
Olyan robotokat építhetnek, melyek tudnak járni, beszélni, gondolkodni és bármit, amit csak el tudsz képzelni.


Informatika- Logo szakkör

Oktató: Benkő Zoltán
Helyszín: Informatika terem

Két éve indult az informatika szakkör iskolánkban 5-6 osztályos diákok részére.
Itt lehetőségük van megismerni az Imagine Logo és a Scratch programozás alapjait.
Az Imagine egy modern programozási nyelv, világszerte sokan használják, úgy alkották meg, hogy kisiskolások is képesek legyenek ötleteiket a számítógép segítségével megvalósítani.

Mi a Scratch?
A Scratch egy ingyenes programozási környezet, amellyel játékokat, animációkat vagy meséket is készíthetsz. A Scratch-ben való programozás kirakó játékozásra hasonlít: parancsokat és változókat felhasználva úgy lehet algoritmusokat összeépíteni, mint egy kirakót a darabjaiból. Ezek az elemek csak helyes módon illeszkednek egymáshoz.


Irodalmi színpad

Oktató: Bernula Istvánné

Iskolánkban működik irodalmi színpad, állandó tagjai vannak de szeretettel várjuk az újabb érdeklődőket, akik szívesen vállalnák e nem könnyű de nemes feladatot. A községi ünnepségekre készülünk a színpadosokkal, a műsorokat háromszor adjuk elő 2-szer az iskolában tanuló diákok és 1-szer a közsség elött.
Főbb események ahol fellépünk:
Október 6 – Aradi vértanúk
Október 23 – 1956-os forradalom és szabadságharc
Március 15 – 1848-49-es forradalom és szabadságharc
Június 4 – Trianon

Felkészülések az ünnepek elötti 3 hétben történnek.


Elsősegélynyújtás és Csecsemőgondozás szakkör

Oktató: Cziráné Baár Katalin

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Nyáregyházi Alapszervezete

A felső tagozatos tanulók Csecsemőgondozási és Elsősegélynyújtási ismereteket sajátíthatnak el heti 2-2 alkalommal, az iskolában működő Vöröskeresztes szakkörökön.
A hirtelen bekövetkező egészségkárosodásoknál az esetek döntő többségében nincs jelen egészségügyi szakember, így a baj felismerése, az állapotfelmérés és a segélyhívás, valamint a segélynyújtás egyes lépései a jelen lévőkre maradnak. Ezért az ilyen esetekre, a gyermekink felkészítése kiemelten fontos, mert ez a reziliencia kulcsa.
(A reziliencia lényegében azt az emberi tulajdonságot vagy helyesebben képességet jelöli, hogy hatékonyan tud cselekedni és gyorsan vissza tudja nyerni eredeti, jó állapotát testi-lelki szenvedés, illetve nehéz élethelyzetek átélése után).
A szakkörön töltött hónapok során, a gyakorlati tudás hatékonyan beépül mindenki gondolkodásába és ennek köszönhetően, hatékonyan tudnak a későbbi esetekben cselekedni. Fő feladatunk a fiatalok felkészítése a versenyekre és a felelősségteljes felnőtt életre, a szülői szerepekre.

Fő célkitűzéseink:

  • Az élet, az egészség védelme
  • Az emberi személyiség tiszteletben tartása
  • Az emberi szenvedés, szociális gondok enyhítése
  • A betegségek megelőzése
  • A nemzetközi humanitárius jog, a Vöröskereszt alapelveinek terjesztése
  • A társadalmi szolidaritásra nevelés

Fizika szakkör

Oktató: Szabó Tibor
Helyszín: Természettudományi terem

Az idei tanévben indult fizika szakkörön minden korosztály képviselteti magát. Van, aki még nem tanul fizikát, de már mint előkészítő foglalkozáson vesz részt a szakkörökön. Van, aki a továbbtanulás miatt érdeklődik, mások jobb jegyet szeretnének, megint mások egyszerűen érdekesnek találják,…( itt lányokra is gondolok) és milyen igazuk van!

A fizika szakkör lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy kis csoportokban vagy akár egyénileg elvégezhessék azokat a kísérleteket, számításokat amelyeket a tanórákon tanulnak, láthatnak vagy amire órán nincs lehetőségük. Iskolánk biztosítja a gyerekek számára a technikai fejlettségének megfelelő modern eszközök (projektor, mozabook, stb.) használatát. A szakkörön hétköznapi eszközökkel (akár otthon is) elvégezhető kísérletek és az ezekre adott magyarázatok a gyerekek fizikai szemléletét fejlesztik és ez irányú tehetségét segítik kibontakozni. A szakkör célja, hogy a gyerekek a kísérleteken és szimulációs feladatokon keresztül még inkább átlássák és megértsék a hőtan, elektromosságtan, mechanika, fénytan témaköreibe tartozó fizikai összefüggéseket.

A fizika szakköri foglalkozásokon minden csütörtökön 14 órai kezdettel lehet részt venni a természettudományi tanteremben.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a szakköri foglalkozásokra.