Beiratkozás – egyéb tudnivalók!

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

On-line beiratkozás 2021. április 10-április 16-ig!

A korábbi tapasztalatok alapján az online beiratkozás egyszerű és biztonságos mindenki számára. Ennek alapján arra kérjük a szülőket/törvényes képviselőket, hogy az online beiratkozást részesítsék előnyben. Az online beiratkozás a KRÉTA-rendszer e-Ügyintézési felületén történik, melynek elérhetősége: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

A jelentkezéshez segítséget nyújt az alábbi linken lévő dokumentum: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

A felületen kért adatok mellett az online beiratkozás során szükséges a gyermek lakcímkártyájának feltöltése. Nyilatkozni kell a napköziről, a választott hit és erkölcstan oktatásról, illetve rendelkeznek-e szakértői véleménnyel, amely megállapítja a sajátos nevelési  igényt  (SNI). Amennyiben nem körzetes iskolába kívánja gyermekét beíratni, akkor azt a Kérelem indoklása megjegyzés rovatban kell jelezni, oly módom, hogy a  körzetes iskola nevét fel kell tüntetnie. A lakcímkártyán kívül a többi iratot 2021. szeptember 1-ig utólagosan be lehet mutatni.

Amennyiben az on-line beiratkozással elakadna, szívesen segítünk telefonon keresztül.

Az iskola telefonszáma: 06-29-490-017 (H-P: 08:00-12:00)

Amennyiben az on-line ügyintézésre nincs lehetősége, akkor 2021. április 15-én és 16-án (08:00-16:00) személyesen is intézheti gyermeke beíratását. Ehhez időpontot április 12-14-ig 08:00-12:00-ig tud egyeztetni.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a személyes beiratkozásnál azonnali adatrögzítés történik, ezért hosszabb várakozási idővel kell számolni. Ezért kérjük Önöket, hogy az előzetesen egyeztetett időpontban pontosan jelenjenek meg! A várakozás során a maszkhasználat és a távolságtartás szabályait tartsák be. Az intézmény épületébe lépve a testhőmérséklet ellenőrzése, továbbá a kézfertőtlenítés, a maszkhasználat és a távolságtartás mindenki számára kötelező.

A beiratkozás visszavonására vagy az elektronikusan megadott adatok módosítására emailen (titkarsag@nyarypaliskola.hu) keresztül van lehetőség a hibás és az új adatok egyidejű megadásával.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika oktatást választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri majd gyermeke számára. A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntünk a gyermekek felvételéről és ezután küldjük ki a tájékoztatót döntésünkről Önöknek.